Skip to main content

The Contributors

Bismillahirrahmanirrahim..Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Berikut merupakan The Contributors yang terawal.

PENGARAH PROJEK | ABANG LONG
                                                                     

ZIKRY BIN ZULKIFLY
Ketua Pelajar B30 yang berkaliber, Jagoan Taekwando,Wali 
PUSAT ASASI SAINS UNIVERSITI MALAYA
Quotes: NEVER give up, just KEEP trying to achieve your GOAL


THE AWESOME CONTRIBUTORS



SIDI MUHAMMAD YUSOFF
Ketua Naqib B30, Wali segala wali, Kecil-kecil Cili Padi



AMIR FIRDAUS BIN AZRIN
Timbalan Ketua Pengawas 1 B30, Wali Gifted, Idaman Wanita Seantero Melaya (IWaSEM)
A-LEVEL UK PROGRAM
Quotes : Be someone who contributes, not someone who burden others




AMIR HAKIM BIN SAIPOLYAZAN
Setiausaha Agung B30, The Original Sadur, The Reformist
UTP FOUNDATION PROGRAM



MUHAMMADDANIAL BIN PUNAWI
Ketua Biro Akademik B30, Presiden Wali Samura (PreWaS), Tokoh Rubics Cube 2012/2013
SCIENCE MATRICULATION PROGRAM
Quotes: Slow and steady is great, but fast and consistent will always beat them



MOHD FITRI BIN MAZELI
Anak Seni Jati, Timbalan Persatuan Wali Samura, Samurian Maverick
INTERNATIONAL BACCALAUREATE (GEOLOGICAL SCIENCE)
Quotes: When there's a will, there's a way



MOHAMAD FIKRI BIN ROSLAN
The Money's Magician, Islamic Rockefeller, Wiki
DIPLOMA OF ACTUARIAL SCIENCE
Quote : " Learn because of knowledge surely you will prevail"




MUHAMMAD DANIAL BIN AZLI
The Silent Acer, Perseverance Paramount, Samura's Aviator
PRE RUSSIAN PROGRAM




MOHAMAD ZULFIQAR BIN WARDI
The Pocket Rocket, Presiden Cokot, Wali
JPA FRANCE PROGRAM



MUHAMMAD 'IZZIZI BIN IZ
The Great Multitasker, Dewa Gamelan, Wali
A-LEVEL GERMAN (ALG)




MUHAMMAD AINUDDIN



NOR AZMI
Mechanical engineering student, welder trainee,
"When you want to give up, remember why you started"



HIDAYATUL FITRIAH BT HAMID
The SAMURA-ian Lawmakers, Fierce Woman, Beautiful Princess
PRE-FRANCE FOUNDTION PROGRAMME
Quote : "Life is all about choices"



MIZA ZULAIKHA BT MOHD ZOL
Warrior, The Adnan Tanker, Smart Women
FOUNDATION ENGINEERING UPNM
Quote : "never says never"



NUR LYANA AQILA BINTI ABDUL KADIR
World Class Chartered Accountant
NEW ZEALAND CHARTERED ACCOUNTANCY
PATHWAY PROGRAMME (NZCAP)
Quote: "Sometimes Allah doesn't give you what you want,
but He gives you what you need"


THE CHIEF EDITOR


Just a normal student at the school. Nobody knows him.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Program Matrikulasi (sains) @ Kolej Matrikulasi Pahang

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Terima kasih kpd kwn2 se-batch sebab mintak aku menulis serba sedikit tntng matrik berdasarkan pengalaman aku bljr sini. Fyi, sekarang ni aku study di Kolej Matrikulasi Pahang(KMPh). firstly, yg perlu korg tau, kat luar sana banyak persepsi yg tak munasabah pasal matrik. nanti mesti korg akan dgr ade org cakap matrik ni susah, matrik susah nak sambung IPTA, competition tinggi, takde mase nak release tension. em, aku tak boleh nak kate bende tu betul atau salah, sebab semua tu bergantung pada pelajar tu sendiri. Tmpt lain pun lebih kurang jugak usaha dpt, mls hanyut. Ade juga yg merendahkan rendahkan status matrik, tak berasas. aku pun mula2 sendiri pun takut mase nak daftar ke matrik ni. haha. tp dah lame2 rase senang je hidup kat matrik, lg pun subjek sikit. Setakat ni aku tak nampak org yg berusaha(bukan yg rase diri die dah cukup usaha) tak dpt keputusan yg baik kat sini.

DIPLOMA SAINS MATEMATIK @ UiTM

Assalamualaikum dan salam sejahtera kpd semua generasi samurians ;) Hey! my name is Zati Mughni atau dikenali sebagai dyucy di samura from Batch30, arifathonah, bestone :)
kini sy dalam semester dua dalam jurusan Diploma Sains Matematik atau dulu dikenali sebagai sains kuantitatif di UiTM Kelantan kampus Machang.
first skali..ramai bertanya, kenapa sy pilih DIPLOMA?

STPM (Ting. 6) Sastera

Pra Universiti / Tingkatan 6
Asalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera. Pertama sekali terima kasih diberikan peluang untuk berkongsi serba sedikit mengenai bidang di tingkatan 6 / pra-Universiti. Perkongsian ni akan diberikan secara ringkas dan padat sebab korang boleh cari banyak lagi info mengenai bidang ini di internet. ^^